Chop wood, carry water

Den største utfordringen i Chiselet hver vinter er mangelen på ved. Vinteren i Romania er ofte tøff, og det er bitende kalt på de vindfulle slettene rundt Chiselet. Husene er veldig dårlig, ofte helt uten isolasjon og med tøyfiller rundt vinduene for å holde det tett. Under slike forhold er det rett og slett livsfarlig å gå tom for ved.

Det er gjerne slik at ved blir kjøpt inn rett før den skal brukes. Veden kommer som hele stammer og må sages og kløyves. Så veden rekker ikke tørke før den skal brennes. Derfor kjører vi en vedkampanje nå, slik at ved kan kjøpes, klargjøres og settes til tørk før sommeren.

«Chop wood, carry water» er et gammelt uttrykk fra østen som handler om å lære seg å oppdage gleden over hardt, ærlig arbeid, og å omfavne prosessen framfor å bare strekke seg etter målet.

Kunstner Reidun Falk ønsket å hjelpe, og fikk ideen om å lage et bilde med uttrykket «chop wood, carry water» som inspirasjon. Resultatet ble et kunsttrykk som nå selges til inntekt for human:kind og innkjøp av ved. 50% av inntektene går til human:kind og den andre halvdelen til å dekke utgifter for materiell.

Det er trykket 12 bilder, og hvert bilde er unikt. Formatet er 30×40 cm og klart for innramming. Prisen er 1.800,-. Bildet kan bestille på gallerifalk@gmail.com. Her kan du se en video om prosessen som endte opp i dette kunsttrykket.

Gå til www.gallerifalk.no for å lese mer om Reidun Falk.