Hva gjør vi?

human:kind hjelper barn i Romania, nærmere bestemt i en liten landsby som heter Chiselet. Her støtter vi et barnesenter som hjelper barn med mat, klær, hygiene og skolegang. Hver mandag til torsdag får barna frokost og middag, de pusser tennene og vasker seg, de får hjelp til å stelle hår og negler, de får klær og sko når de trenger det, de får skolemateriell og leksehjelp etter skolen.

Og ikke minst får de venner de kan leke sammen med, i trygge omgivelser. Og de får møte voksne ledere som bryr seg om dem og gir dem oppmerksomhet.

Målet er å hjelpe barna til å fullføre skolegang; det er deres eneste håp for en vei ut av fattigdom. De fleste av disse barna ville ikke hatt mulighet for å gå på skole uten hjelp fra barnesenteret. Barna kommer ofte fra svært dysfunksjonelle familieforhold og er utsatt for massiv omsorgssvikt etter norsk standard. Så noe av det viktigste vi kan gi barna, er et håp om en bedre framtid.

For nettopp dette med håp er viktig, for det er det mange av de voksne som har mistet. Det er 80 prosent arbeidsledighet i området, og mange av fedrene drikker for å døyve sin skam over å ikke kunne forsørge familien sin. En del av mødrene må prostituere seg for å tjene til livets opphold. I en slik setting er håp om en bedre framtid noe mer enn en klisjé.

Noen ganger involverer vi oss i kortvarige prosjekter i tillegg til den daglige driften av barnesenteret. Som når vi hjalp familien til Rebecca med å pusse opp huset deres til beboelig standard, eller når vi bygde et nytt hus for Andrea og hennes familie.

human:kinds tre grunnprinsipper

100 %

Alt vi samler inn går direkte til å hjelpe fattige barn og deres familier.

Enkelt

Vårt mål er å gjøre veien kortest mulig fra deg som gir, til barna som får hjelp.

Transparent

Vi vil gi deg som giver full innsikt og åpenhet i utviklingen av hjelpearbeidet.Og med 100 % mener vi 100 %. Gebyrer og andre utgifter betaler vi fra egen lomme. Gir du 100 kroner kan du være sikker på det er 100 kroner som går til å hjelpe i Chiselet.

Nyheter og rapportering

Vi forteller om nyheter og viser bilder fra arbeidet i Chiselet én gang i uken. Av hensyn til barnas personvern legger vi ut disse rapportene på en lukket Facebook-gruppe. Så hvis du vil følge med på hva som skjer må du be om å bli medlem av denne gruppa. Hvis du ikke er på Facebook, eller heller vil ha nyheter på e-post, kan du abonnere på vårt månedlige nyhetsbrev.

human:kind-abonnenter

Vi liker å tenke på faste givere som human:kind-abonnenter. Du kan abonnere på mat, klær, hygiene og hjelp til skolegang. Ikke for deg selv, men for barn som virkelig trenger det. En hundrelapp i måneden fra deg vil utgjøre en stor forskjell for et barn i Chiselet!

    Vil du bli human:kind-abonnent eller gi et engangsbeløp?