Nytt hus til Andrea

Andrea var jenta ingen på skolen ville leke med. Hun hadde skitne klær og ble sett ned på av de andre elevene. Helt til en 8 år gammel jente så henne. Og brydde seg. Denne jenta tom med Andrea til barnesenteret vi støtter i Chiselet. Der møtte hun voksne som tok henne i mot med åpne armer, og hun fikk venner å leke med. Hun fikk mat, nye klær og hjelp til hygiene. Gradvis kunne man se at den sjenerte jenta blomstret og ble mer og mer seg selv.

Men hjemme var ting uforandret. Hun bodde i et lite hus i elendig forfatning. Et hus uten innlagt strøm, jordgulv med mugne tepper oppå, vegger uten isolasjon og en 140 cm bred seng som hun delte med foreldrene sine. Dette var familien som var helt nederst på rangstigen, som naboene ikke ville hilse på. Faren var arbeidsledig og alkoholiker.

Vi i human:kind fikk høre om Andrea og fikk tips om at huset hun bodde i trengte litt kjærlighet, kanskje fikse hullene i taket og få isolert veggene. Vi fikk tilsendt en film av huset og vi skjønte med en gang at dette huset ikke er noe å lappe på; her trengs et helt nytt hus.

På dette tidspunktet hadde vi ikke møtt Andrea selv, men vi følte veldig sterkt at vi måtte hjelpe denne jenta vi så bilder av. Det er merkelig hvordan man kan bli glad i noen man bare har sett på bilde. Så i løpet av sommeren 2020 samlet vi inn 83 850 kroner til et nytt hus, ved hjelp av venner, kollegaer og andre generøse givere.

I løpet av et par-tre måneder ble et enkelt, men varmt og trygt hjem reist. Huset besto av to rom på tilsammen 34 kvadratmeter, langt unna den standarden vi er vant til. Men for Andrea og familien var dette som å vinne i Lotto. Når vi skrur på lysbryteren er det en selvfølge for oss at lyset går på. For Andrea var det som et mirakel første gang hun skrudde på lysbryteren i sitt eget hus og det faktisk ble lyst.

Andrea har nå sin egen seng på sitt eget rom. Moren er med å hjelpe til på barnesenteret og hun er veldig flink til å holde huset rent og i orden. Faren har fått jobb på en gård. Han drikker litt fortsatt, men han fungerer i arbeid og bidrar til at familien har det de trenger.

Takket være alle som støtter oss, har denne lille familien fått tilbake selvrespekten og et håp om en bedre framtid. Andrea er et levende bevis på at litt fra oss betyr mye for andre.