Nytt kjøkken

I oktober 2021 var vi i Chiselet for å møte barna på barnesenteret, og for å bli bedre kjent med teamet som jobber der. En av oppgavene til teamet er å lage 100 porsjoner mat hver dag, mandag til torsdag.

Da vi var der var det fint vær, og det meste av maten ble laget utendørs. Denne dagen var litt spesiell og det stod grillede burgere med stekte poteter på menyen – et festmåltid. Da vi kom inn på kjøkkenet der potetene ble stekt, ble vi rett og slett sjokkert.

Det var et lite rom med kjøleskap, fryser, en veldig upraktisk skjenk og en stor komfyr der potetene ble stekt. Det var ingen vinduer i rommet, bare en bitte liten luke, og det var ikke innlagt vann på kjøkkenet. Og det var heller ikke innlagt luft – vi fikk nesten ikke puste. Men ingen klagde.

Vi spurte mer om hvordan dette fungerte – hvordan får dere tatt oppvasken? Vi ble forklart at de vasker opp i baljer, ute når det er fint vær, ellers innendørs. Det tok to personer to timer å vaske opp etter ett måltid.

Vi ble imponert over hvordan de greide å lage god mat til så mange barn med det «kjøkkenet», men vi bestemte oss også for at slik kunne det ikke fortsette! Så flotte mennesker, som gjør en så viktig jobb, fortjener å ha et ordentlig sted å lage mat.

Da vi kom hjem startet vi en kronerulling for å samle inn penger til nytt kjøkken. Målet var å samle inn 50 000 kroner. Og igjen ble vi overrasket over hvor rause folk var – etter bare to-tre uker var vi i mål. Oppussingen startet nesten umiddelbart, og i januar 2022 ble det nye kjøkkenet innviet.

En av damene på kjøkkenet sa det treffende: –Dere har gjort livene våres enklere! De har nå et funksjonelt kjøkken som gjør jobben med å lage mat til barna veldig mye mer effektivt. Dette prosjektet ble nok et bevis på at litt fra oss betyr mye mer for andre.