Vi vant Barn av jorden-prisen

human:kind har vunnet en pris! Prisen er på 150 000 kroner og deles ut på Nordkapp. Denne anerkjennelsen gir oss enormt med inspirasjon, og prispengene vil bety mye for mange på barnesenteret i Chiselet. Helt konkret skal pengen brukes til å oppgradere dusjfasilitetene og til å kjøpe inn nye bord og stoler.

Her er pressemeldingen fra Barn av jorden:

I år går Barn av Jorden-prisen til «Human:Kind». Prisen er på 150 000 kroner. 

Stiftelsen Barn av Jorden deler hvert år ut pris til et prosjekt som fremmer barns oppvekstsvilkår, livskvalitet og helse.

«Human:Kind» ble etablert i 2020 av Werner Heum og Sveinung Berntsen, og hjelper barn i Romania med mat, klær, hygiene og skolegang. Ideen om å etablere en veldedig organisasjon ble unnfanget etter et besøk på et barnesenter i den rumenske byen Chiselet i 2017. Fattigdommen blant barn og familier gjorde et sterkt inntrykk, og etterlot et ønske om å hjelpe.

Tre år senere ble organisasjonen human:kind [be both] etablert, og nå bidrar de med midler både til barnesenteret og andre humanitære prosjekter i Romania. 

Seremonien blir på Nordkapp, onsdag 5. juni. 

–Det er en stor glede å kunngjøre at årets pris går til human:kind [be both]. Dette er en organisasjon som allerede har rukket å utgjøre en stor forskjell for fattige barn og barnefamilier i Romania med arbeidet sitt. Med prispengene og den positive oppmerksomheten de nå får, håper vi de får mulighet til å hjelpe langt flere, sier Elin Ekrol, styreleder i Barn av Jorden, i en pressemelding. 

–Vårt mål er å hjelpe barna i Chiselet til å fullføre sin skolegang, som er deres eneste vei ut av fattigdom. Prispengene fra Barn av Jorden vil være til enorm hjelp for å tilrettelegge for dette, sier Sveinung Berntsen, leder i human:kind [be both].